Nieuw seizoen van RTL Woonmagazine op RTL 4

Nicolette van Dam presenteert vanaf vanavond weer elke week RTL Woonmagazine. Ook het stylingteam is weer van de partij. Televizier sprak met Karin Meyn.

Styliste Karin Meyn probeert in elke aflevering van RTL Woonmagazine tips en trends mee te geven. "Hopelijk doen mensen door het programma veel inspiratie op en gaan ze daarna lekker zelf aan de gang.” In het woonprogramma toveren Karin en haar team een huis vaak helemaal om.

Maar hoe begin je aan zo’n klus?

"Eerst luisteren we naar wat mensen zelf voor ogen hebben, daarna kijken we naar de ruimte. En hoe is de gezins­situatie? Op basis daarvan maken wij een invulling.” Karin vindt de emotionele waarde van spullen erg belangrijk; ze laat persoonlijke eigendommen altijd terugkeren. "Daarbij hebben ­mensen vaak heel mooie spullen zonder dat ze het beseffen. Door deze met andere accessoires te stylen, creëer je een nieuwe beleving met je eigen spullen. Zo onderscheid je je van anderen.”

Veel kamerplanten is de trend van 2013

Toch geeft Karin het advies om niet alles te bewaren, maar goed op te ruimen. "Mensen zetten hun huis vaak helemaal vol, maar mooie dingen komen dan minder tot hun recht.” Je zou het niet verwachten van een stylist, maar met trends werkt Karin niet veel. "De inrichting is vaak voor de lange termijn. Met je kleding kun je meegaan met trends. In huis heb je dat minder snel.” Als ze toch een trend moet noemen, wijst ze op het overdreven gebruik van kamer­planten, zoals Karin zag op de beurs in Keulen. "Maar zelf houd ik daar niet zo van. Ik kan ze niet levend houden...” Karin werkt graag met pastelkleuren; het team van RTL woonmagazine gebruikt ook veel lichte tinten. "Hoe donkerder de muren, hoe meer die op je afkomen. Lichte ruimtes zijn altijd vrolijker. Waar je ook bent in huis, het moet overal een feestje zijn!”

Reageren