Nieuw wereldrecord tv-kijken

In Los Angeles is een nieuw wereldrecord gevestigd: fans van de tekenfilmserie The Simpsons keken 86 uur en 37 minuten naar de avonturen van Bart, Homer, Lisa, Marge en Maggie. Allemaal zonder in slaap te vallen.

Twee Amerikaanse Simpson-fans hebben het oude wereldrecord tv-kijken gebroken. Jeremiah Franco en Carin Shreve verbeterden het record van 2010, dat in handen was van 24-fans, met 31 minuten. Tijdens de tv-marathon van meer dan 3,5 dag mochten ze wel eten en drinken, maar absoluut niet in slaap vallen. Matt Groening, de bedenker van The Simpsons, was erbij aanwezig. Net als een aantal leden van de cast. De winnaars kregen elk $10.500 meer naar huis.

Nederlands record
Pikant is dat voor het BNN-programma Last Man Watching in 2011 een Nederlander meer dan 87 uur tv heeft gekeken. Je zou zeggen: wereldrecord! Maar nee, dat was geen officiƫle poging, en telt daarom niet mee in de statistieken. Het Simpsons-record is wel een officieel Guiness World Record.

Aflevering 500
The Simpsons is de langstlopende animatieserie aller tijden. Later deze maand zal aflevering 500 in de Verenigde Staten worden uitgezonden. De band met The Simpsons en de Guiness World Records is trouwens innig.

Reageren