Nieuwe afleveringen The Good Wife

Het is voor de fans natuurlijk allang bekend maar nog de rest komt hier nog even een reminder. NET 5 zendt vanaf zaterdag 8 januari nieuwe afleveringen uit van de Amerikaanse serie The Good Wife. In de Verenigde Staten loopt de serie nog altijd goed en is momenteel bezig met seizoen twee.

Julianna Margulies speelt de hoofdrol van Alicia Florrick, waarvoor ze een Golden Globe ontving.

Rechtzaal
Alicia leidt een rustig leven als moeder en echtgenote van een prominent openbaar aanklager, maar moet haar identiteit als ‘de vrouw van’ inruilen als haar man Peter in de gevangenis belandt na een seks- en corruptieschandaal.

Alicia pakt uit financiële nood haar oude beroep van advocate weer op en moet zich dubbel bewijzen: ten opzichte van haar competitieve collega’s én tegenover de spottende buitenwereld.

Achtergrond
The Good Wife is onder andere van de hand van producer Ridley Scott, die ook verantwoordelijk is voor de crimeserie Numb3rs en kaskrakers als Gladiator en Hannibal. Archie Panjabi mocht dit jaar een Emmy Award ophalen voor haar rol in The Good Wife. Hoofdrolspeelster Julianna Margulies, zelf getrouwd met een advocaat, ontving eerder al een Emmy Award voor de rol van verpleegster Carol Hathaway in ER. The Good Wife is in de Verenigde Staten in het najaar van 2009 van start gegaan. Dankzij goede kijkcijfers werd het eerste seizoen verlengd van 13 tot 23 afleveringen en loopt het tweede seizoen inmiddels sinds afgelopen september.

Reageren