Nieuwe boek van Harry Potter-schrijfster wordt serie

De BBC heeft de rechten van The Casual Vacancy van J.K. Rowling gekocht. De roman is haar eerste boek voor volwassenen.

De bestseller The Casual Vacancy (Een Goede Raad) verschijnt binnenkort op het kleine scherm, tot vreugde van haar schrijfster. “Ik ben verheugd dat de BBC mijn boek gaat verfilmen. Ik heb altijd gevoeld dat de roman zich het beste leent voor televisie en ik denk dat dit het beste kan bij de BBC”, aldus Rowling.

Moderne televisie 

Die gevoelens zijn wederzijds, volgens een woordvoerder van BBC One: “Dit project weerspiegelt onze ambitie alsmede de mogelijkheden van moderne televisie om 's werelds grootste talenten en meest creatieve ideeën aan zich te binden.”

Bestseller

Als alles goed gaat, verschijnt de nieuwe serie in 2014 op de Engelse televisie. Hoeveel afleveringen de BBC gaat maken en welke acteurs erin spelen is nog niet bekend. Gezien het succes van het boek (miljoenen verkochte exemplaren wereldwijd) staan de sterren ongetwijfeld in de rij om aan de serie mee te werken. 

The Casual Vacancy

Toen A Casual Vacancy in september verscheen, zorgde het voor veel controversie. In het boek is namelijk te lezen hoe een jong meisje wordt verkracht door een drugsdealer. En dat was even slikken voor de vele Harry Potter-fans, die zo’n gruweldaad niet gewend zijn van J.K. Rowling.

Reageren