Nieuwe Britse detective Broadchurch bij RTL 4

16 december 2013 19:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Alec Hardy was agent in de grote stad. In het Britse politiedrama Broadchurch wil hij het na een woelige loopbaan rustig aan doen en begint hij daarom in het strandplaatsje Broadchurch als detective inspector.

Hardy start in de functie die Ellie ­Miller wilde hebben na haar zwangerschapsverlof. Ze is dan ook zwaar teleur­gesteld als ze op de eerste werkdag hoort dat ze geen ­promotie krijgt en dat ze moet samenwerken met Hardy.

Wie vermoordde Danny?

Dan wordt de 11-jarige Danny dood aangetroffen op het strand; hij blijkt vermoord. De twee pakken het onderzoek samen op. Ellie kent de jongen en is bevriend met zijn ouders Beth en Mark. Zij zijn kapot door het nieuws. Ellies zoon Tom is ook behoorlijk aangeslagen, maar de vraag is: weet hij meer over de toedracht van de moord?

VS en Amerika

Broadchurch was op de Engelse zender ITV zo succesvol dat er inmiddels een tweede seizoen in de maak is, al was de schrijver dat oorspronkelijk niet van plan. Ook volgt een Amerikaanse remake.

RTL 4

RTL 4 zendt deze avond de eerste aflevering uit, na The Voice Kids. Komende zondag wordt deze aflevering herhaald en volgt meteen de tweede. Daarna is de serie vast op zondagavond te zien.

Meer over