Nieuwe comedyserie op RTL 8

Wat is een vrouwenzender zonder leuke vrouwenseries? RTL 8 is nu vooral het domein van Dr. Phil en Oprah Winfrey, maar vanaf 6 september wordt er eindelijk iets nieuws aan de programmering toegevoegd. De Amerikaanse serie Emily's reasons why not gaat dan van start.

De dertigjarige Emily Sanders (Heather Graham), uitgever van zelfhulpboeken, is weer single nadat haar zoveelste relatie op de klippen is gelopen. Om nare ervaringen op liefdesgebied in de toekomst te voorkomen, stelt Emily een lijst op die haar moet behoeden voor verdere fouten, de 'reasons why not'.

Vrienden
Emily staat niet alleen in haar zoektocht naar de ware. Ze wordt daarin bijgestaan door haar jeugdvriendin Reilly (Nadia Dajani) en haar homovriend Josh (Khary Payton). Dat Emily's nieuwe manier van leven niet alleen op positieve reacties kan rekenen, bewijst het gedrag van haar voormalig assistent Glitter Cho (Smith Cho). Hij laat geen kans onbenut om te spotten met haar lijst.

Flop
Het is te hopen dat de serie hier aanslaat; in Amerika deed-ie het niet zo best. Al na 1 (!) aflevering trok ABC de stekker eruit. Zes afleveringen zijn in de VS nooit uitgezonden. Wij krijgen alle zeven afleveringen van het eerste (en enige) seizoen wel te zien.

Reageren