Nieuwe detective in CSI: NY

Het zevende seizoen van CSI: New York gaat maandagavond van start met een nieuwe detective: Josephine 'Jo' Danville, een ervaren onderzoekster uit Washington, D.C. De rol wordt vertolkt door Emmy-winnares Sela Ward. Televizier interviewde de actrice in Los Angeles.

Sela Ward is bepaald geen nieuwkomer in de acteerwereld. Ze speelde rollen in films als The Stepfather, The Guardian, The Fugitive en The Day After Tomorrow en wist met haar indrukwekkende spel in de veelgeprezen tv-series Once and again en Sisters onder meer twee Emmy Awards en een Golden Globe in de wacht te slepen. Ook was ze korte tijd te zien als de ex-vriendin van Dr. House in House

Warm welkom
Toen ze gevraagd werd voor CSI:NY, twijfelde ze geen moment. De belangrijkste reden? Gary Sinise. "Ik heb hem een paar keer ontmoet en wilde heel graag met hem samenwerken. Hij is zo getalenteerd", zegt ze. "Toen ik werd gebeld, was ik klaar om weer aan het werk te gaan." Tot haar opluchting werd ze met open armen ontvangen door de hechte cast. "Ze waren zo aardig tegen me. Ze hadden me niet beter kunnen verwelkomen."

Geen eitje
De wetenschappelijke termen waren wel even wennen voor de ervaren actrice. "Ik had niet genoeg van dit soort series gezien om echt te weten waar ik aan begon. Ik kijk geen tv en ik dacht eerlijk gezegd dat dit een eitje zou worden. Toen ik mijn teksten onder ogen kreeg, viel ik bijna flauw. Het duurde even voordat ik me er comfortabel bij voelde, want ik hou niet zo van wetenschap." Op haar vuurdoop hoeft de detective niet lang te wachten: in de aflevering van vanavond krijgt mevrouw Danville gelijk een paar verse lijken op haar bordje.

Over een paar weken lees je het volledige interview met Sela Ward in Televizier.

Reageren