Nieuwe dramaserie over cold cases

17 april 2012 15:52 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Er is een nieuwe Nederlandse dramaserie in de maak. In Gerede Twijfel gaan studenten aan de slag met zogenoemde cold cases. 

De dramaserie is in september 2012 te bewonderen bij alle regionale omroepen, met uitzondering van de Friese en Zeelandse. Toch hoeven ze in Friesland en Zeeland niet te klagen: volgend jaar wordt de serie uitgezonden door MAX en is Gerede Twijfel in het hele land te zien.

Cold cases
Vijf studenten criminologie verdiepen zich in Gerede Twijfel samen met hun professor in cold cases, die ze alsnog proberen op te lossen. De studenten gaan aan de slag met moorden en vermissingen waarvoor al iemand vastzit. Zij onderzoeken of dit wel de juiste persoon is. In elke aflevering staat een andere provincie centraal. Acteurs die onder andere te zien zijn in de nieuwe serie zijn Hannah Hoekstra (Hemel), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (AfblijvenBloedbroeders) en Harry van Rijthoven (Het KlokhuisWe zijn weer thuis) als professor.

Schiedammer parkmoord
De serie is gebaseerd op het project Gerede Twijfel waarin professor Peter van Koppen samen met studenten gerechtelijke dwalingen onderzoekt. Ze gingen onder andere aan de slag met de Schiedammer parkmoord, waarbij de tienjarige Nienke Kleiss werd vermoord. Politie en justitie blunderden en veroordeelden de verkeerde. 

Meer over