Nieuwe jungleshow I'm a Celebrity... Get Me Out of Here naar Nederland

11 november 2013 15:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

I'm a Celebrity... Get Me Out of Here is al jaren een hit in Engeland en komt nu naar Nederland. De opnames starten al aan het begin van 2014.

I'm a Celebrity... Get Me Out of Here is een realityshow waarin twaalf beroemdheden samen met elkaar overleven in de jungle. Ze hebben totaal geen luxe en strijden om de titel 'Koning of koningin van de jungle'. Spinnen, slangen en andere exotische schepsels jagen de celebrity's bovendien de stuipen van het lijf.

Omstreden succes

In Groot-Brittannie loopt de show al sinds 2002. De Engelse versie is niet onomstreden want er is een stroom van kritiek op het 'realiteitsgehalte' van het programma. De producenten willen het publiek wijsmaken dat de beroemdheden moeten overleven in de levensgevaarlijke jungle, maar in werkelijkheid zitten ze in een omgeving die deels in scène is gezet. Zo zijn er bijvoorbeeld meren en nepwatervallen speciaal aangelegd voor de show. Ondanks alle kritiek is de show in Engeland een groot succes en zijn ze inmiddels toe aan het dertiende seizoen.

Bobo's in de Bush

Het kan zijn dat dit programma een belletje doet rinkelen. Al in 2003, 2004 en 2005 werd in Nederland Bobo's in the Bush uitgezonden en ook toen moesten sterren een zware overlevingstocht ondergaan. De gelukkigen waren destijds onder anderen Horace Cohen, Bonnie St. Claire en Jody Bernal.

Goed doel

Reden om de show opnieuw uit te zenden is waarschijnlijk het succes van Groeten uit de Rimboe en Echte Meisjes in de Jungle. Producenten hopen dat deze nieuwe show ook zal scoren. Bijzonder genoeg doet de jungle show ook nog iets nuttigs: de ' koning of koningin van de jungle' wint een prijs.

Nederlandse televisie

Welke zender de eer heeft om I'm a Celebrity.. Get Me Out of Here uit te mogen zenden is nog niet bekend, maar de kans is groot dat het RTL 5 of SBS 6 wordt.

Meer over