Nieuwe Oplichters Ontmaskerd

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft 65 procent van de Nederlanders aan vertrouwen te hebben in de medemens. De andere 35 procent heeft waarschijnlijk Oplichters Ontmaskerd gekeken.

In het programma laat een team onder leiding van de Vlaming Tom Waes aan de hand van zelf uitgevoerde voorbeelden zien hoe men zich tegen verschillende vormen van bedrog kan beschermen.

Ordinair
In Oplichters Ontmaskerd worden venijnige trucs uitgelegd, maar ook tips en trucs gegeven om op een snelle en eerlijke manier geld te verdienen. Volgens Waes is het programma geen ordinair zakkenrollerprogramma.

"We hebben geen criminelen gecontacteerd om ons de kneepjes te leren. Die kneepjes halen we uit het Britse origineel 'The Real Hustle' en van het internet", zegt de acteur en regisseur.

Zorgen maken
Volgens Waes zijn de gevaren van bedrog groter dan men denkt. "We halen kleine en grote trucs uit: voor sommige oplichterijen wordt echt een heel circus in gang gezet. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven moeten zich zorgen maken", zegt hij.

Oplichters Ontmaskerd is vanaf dinsdag 21 september elke week om 22.25 uur te zien bij Veronica.

Reageren