Nieuwe reeks Undercover in Nederland

Er bestaan al jaren geruchten en verhalen over sektes in Nederland, maar tot nog toe was daar nooit enig bewijs voor geleverd. Komende zondag in Undercover in Nederland komt Alberto Stegeman met heftig en niet eerder vertoond beeld van wat zich werkelijk achter de gesloten deuren van een sekte afspeelt. 

Alberto Stegeman en zijn team zijn het afgelopen jaar in het diepste geheim geïnfiltreerd in Miracle of Love, een van oorsprong Amerikaanse organisatie die sinds 2006 ook in ons land leden ronselt en zich presenteert als geloofsgemeenschap.

De verborgen camerabeelden laten zien hoe leden bewust worden misleid, bizarre bevelen moeten opvolgen van de leiders en vervreemd raken van familie en vrienden.

Sektes
Alberto Stegeman: "Het laatste serieuze onderzoek over sektes stamt uit de beginjaren ‘80 en er is geen serieuze wetgeving op dit gebied. We wisten dus weinig tot niets van deze wereld, behalve de verhalen van mensen die uit een sekte waren gestapt of mensen die bijvoorbeeld een familielid zijn kwijtgeraakt aan zo’n organisatie. Daar komt door deze beelden nu eindelijk verandering in. Miracle of Love is een heel eng gezelschap dat erop gericht lijkt om mensen hun geld, hun spullen en uiteindelijk hun eigen identiteit af te pakken."

Undercover in Nederland is zondag 27 februari om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Reageren