Nieuwe serie Brugklas: eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland

10 april 2014 14:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Nog een dikke maand en dan kan de jeugd weer genieten van een nieuwe serie. Brugklas heet de eerste scripted-reality jeugdserie van Nederland.

Omroep AVROTROS maakt bekend vanaf 26 mei negen weken lang dagelijks de nieuwe jeugdserie Brugklas uit te zenden. In de serie wordt een vaste groep brugklassers gevolgd: Anouk, Max en Fien. Deze drie brugpiepers krijgen elke dag opnieuw te maken met middelbare school perikelen als verliefdheden, pesterijen, confrontaties met leraren, onzekerheden voer uiterlijk, verslaving en gebroken gezinnen, wie kent het niet. 

Herkenning

Voor veel brugklassers zal de serie een feest van herkenning zijn. De makers brengen met Brugklas namelijk de eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland. Dat betekent dat realistische gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs die steeds aan het eind van de aflevering hun mening geven in de camera.

Acteurs

Jonge acteurs Britt Scholte, Niek Roozen en Chloë Maassen nemen de rollen van Anouk, Max en Fien voor hun rekening. Andere rollen die vaak terugkomen zijn die van conrector Sanne de Wilde (Fiens moeder), conciërge Gerrit Veldt en leraren Rob Grimbergen, Tamara Wiggers en Marcel Eerkens.

Vanaf 26 mei is de serie elke dag te zien op Nederland 3 om 19:00 uur.

Meer over