Nieuwe serie Dallas op Net 5 te zien

Net 5 brengt de succesvolle herstart van de legendarische soapserie Dallas al in september op de buis.

Eerder deze week ging in de Verenigde Staten de remake van Dallas van start. De familie Ewing beleven weer gloednieuwe avonturen, met bekende gezichten als Larry Hagman (J.R.) en Patrick Duffy (Bobby Ewing) en nieuwkomers als Jesse Metcalfe en Josh Henderson. 

Grootste première van het jaar
De eerste nieuwe Dallas werd overwegend goed ontvangen door critici, die het een aangename mix van nostalgie en soap noemden. Niet bepaald vernieuwend dus, maar waarom zou ook onnodig worden getornd aan een succesformule? Kabelzender TNT is in ieder geval blij met de serie, dankzij het recordaantal van 7 miljoen kijkers is Dallas nu al de grootste première van het jaar. 

Who shot J.R.?
De originele Dallas-reeks was ook al een enorme hit en werd uitgezonden tussen 1978 en 1991. Dallas was de eerste soap die op primetime werd uitgezonden, het succes van de reeks toonde aan dat soapseries niet alleen in de middag scoorden. De avonturen van de Texaanse oliemagnaten waren onderwerp van gesprek, met als hoogtepunt de beroemde ‘Who shot J.R.?’-cliffhanger uit 1981.

Meer over:

Reageren