Nieuwe series bij CBS

23 mei 2010 15:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Eerder maakte Televizier al bekend dat de Amerikaanse zender CBS enkele series heeft geschrapt. Ghost Whisperer, Cold Case en Numb3rs zijn onder meer uit het aanbod gehaald. CBS heeft inmiddels bekend gemaakt welke series die leemtes gaan opvullen in het nieuwe televisieseizoen. Series die daartussen opvallen zijn een spin-off van Criminal Minds en een vernieuwde Hawaii Five-0.

CBS heeft onlangs enkele series voor het nieuwe televisieseizoen gepresenteerd.

Hoewel de series niet bij voorbaat op de Nederlandse televisie zullen verschijnen, is het interessant om alvast een blik te nemen op het vernieuwde aanbod. Ongetwijfeld zullen enkele series ook de Nederlandse huiskamers bereiken.

Criminal Minds spin-off
De populaire serie volgt het pad van andere bekende series als CSI en Law & Order en komt met de eerste spin-off. Televizier kondigde eerder al aan dat de spin-off in de maak was met Oscar-winnaar Forest Whitaker in de hoofdrol.

In april is hij inmiddels al als voorproefje in een gastrol in Criminal Minds te zien geweest op de Amerikaanse televisie. CBS maakt bekend dat deze serie wél echt komt, maar pas halverwege het volgende seizoen op de Amerikaanse buis zal verschijnen.

De nieuwe Hawaii Five-0
Een andere opvallende aanvulling is de vernieuwde versie van Hawaii Five-0, de serie die CBS van 1968 tot 1980 heeft uitgezonden. De serie zal gaan over de werkzaamheden van een politie-eenheid op Hawaii.

Lost-fans zullen een bekend gezicht herkennen. Daniel Dae Kim, ofwel Jin uit Lost, zal een van de detectives spelen. De acteur zal zich als een vis in het water voelen op locatie op Hawaï: hij heeft zich er tenslotte al zes jaar moeten vertoeven voor de opnames van Lost.

Oude rotten
Daarnaast keren drie oude rotten uit het vak terug in nieuwe series. Jim Belushi (According to Jim) speelt in een rechtbankdrama over twee advocaten in Las Vegas die het blijven opnemen voor de underdog.

Tom Selleck (Magnum P.I.) komt terug op de televisie in Blue Bloods, waarin een politiefamilie uit New York centraal zal komen te staan.

William Shatner (Star Trek, Boston Legal) mag zijn komische kant tonen in $#*! My Dad Says, waarin hij een chagrijnige gepensioneerde legerarts speelt. Na drie gestrande huwelijken trekt zijn jongste zoon weer bij hem in, natuurlijk volgen er botsingen tussen de twee. Lees hier meer daarover.

Als laatste nieuwe aanwinst is er de komedie Mike & Molly, waarin de hoofdpersonen uit de titel elkaar ontmoeten bij een praatgroep voor mensen met overgewicht. Ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Melissa McCarthy (Sookie uit Gilmore Girls) zal Molly spelen.

En nu is het slechts een kwestie van wachten tot duidelijk wordt welke series het tot Nederland zullen halen...

Meer over