Nieuwe tv-serie Heer en Meester met Daan Schuurmans

Daan Schuurman speelt de hoofdrol van Valentijn in de nieuwe serie Heer en Meester. De serie komt in de 2e helft van 2014 op de buis bij Omroep MAX.

De serie Heer en Meester is al meer dan 10 jaar geleden bedacht door Willem Zijlstra. De serie was eigenlijk bedoeld voor RTL 4, maar komt via Omroep MAX toch op de buis. “Een goed verhaal blijft een goed verhaal. Ik ben ontzettend blij dat Jan Slagter van Omroep MAX hier brood in ziet“, aldus Willem Zijlstra in de Telegraaf.

Daan Schuurmans in de hoofdrol

Het idee lag dus al 10 jaar op de plank en het is voor Zijlstra ‘onwerkelijk’ dat het nu toch eindelijk verfilmd word. “Daan Schuurmans was zelfs even beduusd toen ik hem het goede nieuws vertelde. Maar hij is meteen aan het trainen gegaan om zo fit mogelijk te zijn.”

Heer en Meester

De serie gaat Valentijn, die te vondeling werd gelegd met daarbij een brief van een erfenis. “In die brief werd precies zijn route uitgestippeld: dat hij naar een kostschool in Zwitserland zou gaan en dat hij in Parijs moest studeren." Valentijn groeit uit tot een ware charmeur met veel geld en is supersportief. “Dan leert hij Suze kennen, een aantrekkelijke officier van justitie. Suze gebruikt Valentijn om informatie in te winnen uit de hogere kringen. En elke keer als Valentijn op onderzoek gaat, gebeurt er een misdaad, die hij vervolgens probeert op te lossen.”

Reageren