Nieuwe tv-serie: Once Upon a Time

12 december 2012 10:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op de foto staat Sneeuwwitje. Alleen is Sneeuwitje ineens in de 20ste eeuw beland, net als al haar sprookjesvrienden. Hoe dat zit, is te zien in de magische Amerikaanse tv-serie Once Upon a Time.

Sneeuwwitje trouwt met de knappe prins. Maar een ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ zit er niet in. In plaats daarvan verstoort de boze koningin de bruiloft en vervloekt iedereen meteen. Alle sprookjesfiguren (inclusief de koningin zelf) worden verbannen naar een verschrikkelijke plek waar geluk niet bestaat en niemand nog weet wie hij ooit was.

Die plek is het plaatsje Storybook, een Amerikaans stadje in de buurt van New York, waar Sneeuwwitje nu een lerares op de basisschool is, Roodkapje broodjes serveert in de zaak van haar oma en de boze koningin nu burgemeester is. 

Opheffen van de vloek

Niemand kan Storybook ooit verlaten, maar Henry, het geadopteerde zoontje van de burgemeester/boze koningin, kan dat wel. Hij is de enige in heel Storybook die weet wat er aan de hand is met de inwoners.

Henry onderneemt actie en belt op een goede dag aan bij zijn biologische moeder Emma, omdat zij de enige is die de vloek kan opheffen. Emma is de dochter van Sneeuwwitje en de knappe prins en werd - net voor de vloek toesloeg - door haar ouders uit de sprookjeswereld gesmokkeld.

Maar de feministische Emma (ze vangt zware criminelen voor haar beroep) gelooft vanzelfsprekend helemaal niets van dat rare verhaal. Ze geeft Henry wel een lift naar huis, ontmoet zijn strenge adoptiefmoeder en besluit een paar nachtjes te blijven. Die paar nachtjes monden uit in 22 afleveringen.

Van de makers van Lost

Once Upon a Time is geschreven door mensen die ook achter de veelgeprezen serie Lost zaten, waarin een groep mensen na een vliegtuigongeluk strandde op een onbewoond eiland. Once Upon a Time zit een beetje hetzelfde in elkaar.

De personages kunnen ook hier niet weg en gedurende de afleveringen krijg je als kijker te zien wie alle inwoners in hun sprookjesleven waren. Zo blijkt dat die lieve Sneeuwwitje een behoorlijk pittige tante was en dat Repelsteeltje nog veel meer op zijn kerfstok had dan we al wisten. In zijn aardse leven is hij trouwens mr. Gold, de griezelige eigenaar van een antiekwinkel.

Net 5

Once Upon a Time is een leuke, bijzondere serie en Net 5 start meteen met twee afleveringen achter elkaar, zodat u er meteen lekker in zit. Het is een goede avond voor serieliefhebbers, want meteen daarna volgt een nieuwe aflevering van Vampire diaries

Meer over