Nieuwe wegen voor Henny Huisman

Presentator Henny Huisman en de Evangelische Omroep (EO) nemen afscheid van elkaar. De presentator zal in de toekomst niet meer bij de omroep te zien zijn en zijn programma Korenslag wordt overgenomen door een andere presentator. Huisman zelf gaat aan de slag met... dolfijnen.

Dat alles werd maandag bekend nadat Huisman een interview gaf aan radiostation Q-Music.

Op tenen lopen
Op zijn website schreef Huisman vervolgens onder meer: "Ik zat te veel in een keurslijf. Dat vond ook de directie van de EO. Ik heb daar jaren mooie tv-programma's mogen maken: Henny zoekt God, Huize Huisman, Een van de acht en Korenslag, maar ik moest te veel op mijn tenen lopen en maar opletten dat je niet iets zegt wat volgens de EO niet kan of mag."

De EO voegt daar zelf aan toe: "We kijken terug op een hele goede samenwerking met Henny Huisman, we zijn daar heel positief over."

Iets nieuws
Toch is het nu voor Henny tijd voor iets nieuws. En voor de EO ook. Het programma Korenslag, de laatste klus die Henny als ingehuurde zelfstandige voor de EO deed, wordt overgenomen door iemand uit de vaste EO-stal. Dat wordt de relatief onbekende Marc Dik, die dus vanaf half november met de wedstrijd op tv te zien zal zijn. De finale is dan op nieuwjaarsdag.

Henny gaat ondertussen niet stil zitten, al zal zijn werk zich voorlopig niet meer op de buis afspelen. De presentator wordt maandag dolfijnentrainer voor een dag. Hij gaat vis snijden, helpen bij het voeren van de dolfijnen en het voorbereiden van de dagelijkse dolfijnenshow. Dat op initiatief van de Stichting Nederland Positief.

Reageren