Nieuwe ziekenhuisserie ‘Dokters’ bij Net 5

In oktober komt Net 5 met de realityserie Dokters. Hierin staan vijf artsen centraal, die patiënten met de meest uiteenlopende ziektes behandelen.

Dokters vertelt elke aflevering twee verhalen met aandacht voor opvallende en onopvallende ziektes zoals  obesitas, leukemie of een soa. Er is er ook een vrouw die al 67 keer onder het mes ging en een patiënt met de zeldzame ziekte van Hashimoto.

Acteurs

Rode draad in de nieuwe serie is het team dat bestaat uit dokter Noortje, dokter Peter, dokter Roos, dokter Yvette en dokter Siebe. Deze witte jassen zijn alleen geen echte artsen, maar acteurs.

Scripted reality

Dokters is dan ook een zogenoemde ‘scripted reality’. Dat houdt in dat de verhalen waargebeurd zijn, maar voor de camera worden nagespeeld. Wel komen oud-patiënten aan het woord, zij vertellen over hun ervaring met de betreffende ziekte. 

Iedere werkdag

De nieuwe ziekenhuisserie is vergelijkbaar met de Net 5-serie Achter Gesloten Deuren, dat dezelfde opzet heeft. Dokters komt dan ook direct na Achter Gesloten Deuren op de buis, vanaf 22 oktober iedere werkdag om 20.00 uur, op Net 5.

Reageren