Nieuws: 7 jaar gevangenisstraf geëist tegen Keith Bakker

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam eist zeven jaar gevangenisstraf tegen verlavingsdeskundige Keith Bakker. Het OM eist ook dat Keith Bakker tien jaar lang een ander beroep uitoefent.

Volgens het OM heeft Keith Bakker zijn positie als hulpverlener misbruikt en daardoor het vertrouwen van de meisjes ernstig beschadigd. De vrouwen en twee meisjes van 15 die hij misbruikt zou hebben, waren onder behandeling van de verslavingsgoeroe in zijn kliniek in Amsterdam. Het OM neemt Bakker vooral kwalijk dat hij zeer kwetsbare, afhankelijke meisjes uitzocht. „Zij keken tegen hem op, vertrouwden hem, beschouwden hem als hun redder". 

Verkrachting
Bakker liet de meisjes, die zich meestal vlak daarvoor hadden aangemeld bij zijn verslavingskliniek, bij hem thuis slapen. Daar moesten ze allerlei seksuele handelingen ondergaan. Dat Keith Bakker ook nog eens hiv-besmet is, is volgens het Openbaar Ministerie extra vervelend voor de meisjes. Een aantal slachtoffers is zo onder druk gezet om seksuele handelingen te plegen of te ondergaan dat er volgens het OM sprake is van verkrachting. Bakker heeft een aantal strafbare feiten toegegeven, maar ontkent verkrachting. Hij zegt seksverslaafd te zijn.

20 april
De zaak tegen Keith Bakker kwam in de publiciteit nadat John van den Heuvel erover publiceerde in de Telegraaf. Bakker zit al sinds eind april 2011 in voorarrest. De rechter doet op 20 april uitspraak.

Keith Bakker werd bekend met tv-programma's bij de NCRV waarin hij jongeren succesvol van verslavingen afhielp.

Lees ook:

Keith Bakker langer vast

Gaat Keith Bakker de bak in?

NCRV zendt programma Keith Bakker niet uit

Reageren