Nieuwslezers moeten voortaan lopen

5 maart 2012 15:42 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het NOS Journaal gaat al vanaf 27 mei vernieuwen. Niet alleen in decor en muziek, maar ook voor de nieuwslezers verandert er het nodige. Ze moeten staan en lopen.

In een persbericht verklapte algemeen directeur alvast een aantal veranderingen: „Het nieuwe decor wordt veel breder en bestaat voor een groot deel uit schermen van een type dat nog bijna nergens ter wereld wordt gebruikt. De presentator zit niet meer de hele uitzending op zijn stoel, maar zal ook staan en lopen.”

Interactie
Waar de nieuwslezers dan heen lopen? „Bijvoorbeeld naar het touchscreen dat deel uitmaakt van de nieuwe achtergrond en waarmee de presentator zelf onderwerpen inzichtelijker kan maken. Zo wordt bijvoorbeeld interactie mogelijk met de NOS-website.”

Herman
Dat laatste klinkt als een kolfje naar de hand van de meester van de touchscreens, Herman van der Zandt, die de laatste jaren furore maakte met zijn soepele bediening van de touchscreen op verkiezingsavonden.

Logo
Alle veranderingen zijn volgens de NOS nodig om zowel het huidige als een nieuw, jonger publiek aan te spreken. Gelukkig blijven sommige dingen wel hetzelfde, bijvoorbeeld het NOS-logo.

Meer over