Nieuwsuur is er klaar voor

Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke zijn er klaar voor: op maandag 6 september gaat het NOS-programma Nieuwsuur dan eindelijk van start.

Echt ideaal was de voorbereiding niet. De grootste domper was wel het wegvallen van Ena Jinek.

Eén geheel
Jinek zou het programma gaan presenteren, maar stapte op omdat haar relatie met advocaat Bram Moszkowitz wel eens slecht voor het programma zou kunnen uitpakken.

Maar dat is allemaal verleden tijd. Nieuwsuur belooft veel. Nieuws, sport en achtergronden worden, zonder reclame-onderbreking, één geheel. Onafhankelijk en onpartijdig zijn de steekwoorden.

Interactief
Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys. Door de week zullen zij een uur lang de belangrijkste nieuws-, sport- en achtergrondverhalen vertellen. Op zaterdag en zondag is een verkorte versie te zien.

Nieuwsuur wordt interactief. Dat wil zeggen: er komt een website die niet als vervanger van het programma fungeert, maar als extra medium. Zo verandert de website tijdens de uitzending mee met het onderwerp waarover op dat moment gesproken wordt.

Langgekoesterde wens
Hoofdredacteur Carel Kuyl kijkt uit naar de eerste uitzending. "Met de komst van Nieuwsuur gaat een langgekoesterde wens in vervulling. In een periode waarin omroepverenigingen zich steeds meer gaan profileren, is de behoefte aan een onafhankelijk en onpartijdig nieuwsprogramma groot", vertelt hij.

Hij besluit: "Ik verwacht veel van de synergie tussen de redacties van NOS Nieuws, NOS Sport en Nieuwsuur op het scherm."

Reageren