Nieuwsuur zaterdag live uit Syrië

18 februari 2013 16:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Twan Huys presenteert zaterdag het actualiteitenprogramma Nieuwsuur vanaf een geheime locatie in een vluchtenlingenkamp in Syrië. 

De locatie is geheim omdat het nogal gevaarlijk is in de vluchtenlingenkampen. Nieuwsuur wil verslag doen vanuit het kamp omdat er een humanitaire ramp gaande is waar nog lang geen oplossing voor in zicht lijkt.

Twan

Twan Huys spreekt met bewoners van het door een burgeroorlog verscheurde Syrië, met Tineke Ceelen van de Stichting Vluchteling en met een vertegenwoordiger van het Rode Kruis in Damascus. Verslaggever Jan Eikelboom maakt deze week in en rond Aleppo een aantal reportages om te laten zien hoe vreselijk de situatie is.

Urgentie

Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwsuur vindt het goed wanneer Nieuwsuur af en toe ergens anders vandaan komt dan alleen uit Hilversum: ,,Natuurlijk kan Syrië ook aan de orde komen via reportages in de reguliere uitzendingen. Maar soms is het goed om ergens voor te kiezen, de urgentie van het nieuws te onderstrepen en dat ook in de vorm van je uitzending te laten zien.”

Meer over