Nigella Lawson en Charles Saatchi gaan scheiden

De Britse tv-kok Nigella Lawson gaat scheiden van haar echtgenoot Charles Saatchi, dat heeft de 70-jarige kunsthandelaar in een verklaring bekend gemaakt. 

Het nieuws komt niet direct als een verrassing. Enkele weken geleden verschenen foto's waarop te zien was hoe het stel ruzie maakte in een restaurant en Saatchi zijn vrouw zelfs naar de keel greep.

Nigella Lawson is weer single

In eerste instantie probeerde Saatchi het restaurant incident nog weg te lachen, maar er bleek al snel meer aan de hand toen Nigella haar koffers pakte, bij haar zus in trok en in het openbaar verscheen zonder trouwring. Nu de breuk overduidelijk blijkt, gaf Saatchi een verklaring af aan de website van de Britse krant The Sun. 

Nigella nooit mishandeld

"Nigella en ik hebben besloten om na tien jaar te gaan scheiden.”, aldus Saatchi in zijn statement. Hij meent zijn toekomstige ex-vrouw met name het laatste jaar erg teleurgesteld te hebben, maar dat hij desondanks echt niet het monster is dat de media van hem gemaakt heeft. „Ik verafschuw geweld tegen vrouwen en heb haar nooit mishandeld.” Saatchi baalt er dan ook van dat Nigella de wurggeruchten nog niet heeft tegengesproken.

Bevoorrecht

Ondanks de scheiding, houdt Saatchi warme gevoelens voor Nigella. Zo wenst hij haar heel veel succes in haar leven en met haar carrière. “Het is voor ons alle twee een lastige situatie, want onze liefde was heel groot. Ze blijft de meest geweldige vrouw in de wereld. Ik voel me bevoorrecht dat ik zolang zo’n prachtige vrouw in mijn leven heb gehad.” 

Reageren