Nigella Lawson in College Tour

12 april 2013 11:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Britse topkok Nigella Lawson is vanavond te gast in College Tour. Twan Huys en zijn studenten leggen de kokkin het vuur aan de schenen.

Op haar negentiende ontdekte Nigella ­Lawson tijdens een trip naar Italië dat ze beschikte over een Italiaanse ziel in een Brits lichaam. Dat resulteerde recent in het boek Nigellissima, een ode aan de Italiaanse keuken. Het is de zoveelste best­seller van Nigella Lawson, die bekendstaat om haar simpele recepten die prima te doen zijn voor iedere thuiskok. De zegetocht van de inmiddels 53-jarige Britse begint in 1998 wanneer haar eerste boek How to eat: The pleasures en principles of good food meteen een wereldhit wordt. Al snel volgt haar eigen kookprogramma Nigella Bites. En dat is eindelijk een kookshow waarnaar mannen ook graag kijken.

Kreunen en likken in College Tour?

Nigella kreunt, steunt, zucht, kermt, hijgt en likt terwijl ze onderwijl ook nog een goddelijke chocoladetaart of een aromatische kerstham in elkaar weet te flansen. Het levert haar de veelzeggende en eerlijk verdiende bijnaam de ‘queen of food porn’ op (koningin van voedselporno). Nigella heeft geen koksopleiding genoten en werkte nooit in dure restaurants. Volgens haar is dat ook de reden voor haar populariteit. "Bij mij draait koken om plezier en ontspanning, niet om een urenlange en saaie voorbereiding. In mijn keuken bestaan geen regels.” Nu maar zien of Twan Huys de weg weet in de keuken.

Meer over