NK Wielrennen op de weg

Onze eigen tricolore wordt weer vergeven. De nationale driekleur pronkt het hele komende wielerseizoen op de trui van degene die vandaag het NK wint.

Lars Boom en Robert Geesink zijn de twee topfavorieten. Boom won de wedstrijd twee jaar geleden, en mocht dus het hele seizoen in het rood-wit-blauw rijden.

Leiderstrui
Maar dit jaar krijgt Boom geduchte concurrentie. Robert Gesink reed vorige week dagenlang in de gele leiderstrui in de Ronde van Zwitserland.

Helaas verloor Gesink te veel in de afsluitende tijdrit en eindigde uiteindelijk als vijfde. Hij won het NK nog nooit, maar hij heeft in Zwitserland laten zien dat hij goed in vorm is.

Kuitenbijters
Als Boom of Gesink wint, starten zij volgende week in de nationale trui in de Tour de France. Het is een tijdje terug sinds dat gebeurd is. Vorig jaar won Koos Moerenhout het NK, maar toen nam hij niet deel aan de Tour. Datzelfde gold voor Boom, twee jaar geleden.

Maar eerst maar eens kijken wie er wint. Veertien rondjes van bijna 15 kilometer krijgen de renners voor hun kiezen. Het peloton rijdt door het glooiende landschap van Brabant, met kuitenbijters als de Maasberg en de Adsteeg als steeds terugkerende hindernissen.

Reageren