Nog 7 verdachte ‘Red Johns’ in seizoensfinale The Mentalist

Het heeft even geduurd, maar in de slotaflevering van het vijfde seizoen komt Patrick Jane (Simon Baker) eindelijk op de proppen met een lijst van zeven vermoedelijke Red Johns.

Maar eerst is er nog wat dagelijks werk aan de winkel. Het lichaam van een vrouwelijke kermismedewerker wordt gevonden, en alles wijst op een echte Red John-moord. De politie van San Diego vermoedt dat het hier gaat om het werk van een na-aper, maar Patrick is daar allerminst zeker van.

Boodschap

Het slachtoffer is de ex-vrouw van Kevin Barlow, heethoofd en lid van een kermisfamilie die hij nog kent van vroeger. De ‘mentalist’ vermoedt dat de moord een directe boodschap van aartsvijand Red John is aan zijn adres. Maar de sinistere oom van Barlow, die beweert een medium te zijn, heeft ook een motief voor moord.

Lijst

Terwijl het onderzoek gaande is, onthult Jane zijn lijst met vermoedelijke Red Johns aan Lisbon (Robin Tunney). Precies op dat moment belt de seriemoordenaar op met een boodschap die een nieuw, zesde seizoen meer dan rechtvaardigt.

Seizoen 6

In de VS is op 17 november de langverwachte aflevering uitgezonden waarin naam en gezicht van Red John worden onthuld. Wie de serie voor zichzelf een beetje spannend wil houden, doet er dus goed aan om de komende tijd even geen 'mentalist' in te tikken op internet. Volgende week gaat SBS 6 direct verder met aflevering 1 van seizoen 6, zeven weken later zal al het geduld worden beloond. 

Reageren