Nog één keer Herrie in de Keuken

2 Juli 2013 13:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na vanavond verdwijnt tv-kok Herman den Blijker even van televisie. In de laatste aflevering van Herrie in de ­keuken helpt hij nog één keer een slechtlopend restaurant.

Maar de chef-kok is alweer druk met een nieuw programma. Samen met zijn collega Robert Kranenborg (Topchef) gaat hij een soort The Voice voor koks maken. In de kookwedstrijd The Taste nemen twee Nederlandse teams, onder de bezielende leiding van Herman en Robert, het op tegen twee Belgische teams, met aan het hoofd de koks Gert Mangeleer en Wout Bru. De chefs moeten een zo sterk mogelijk team zien te
vormen met kandidaten uit hun eigen land.

Herman Gaat Ver

Tijdens de audities schotelen de kandi­daten hun beste maaltijd voor aan de koks en die proeven blind. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de vraag: welk land kook het best? The Taste is dit najaar te zien op RTL 4. Ook heeft de zender bevestigd dat er een nieuwe serie van Herman Gaat Ver komt. Hierin helpt Herman noodlijdende Nederlandse restaurants in Europa. Heel lang hoeven we Herman dus niet te missen.

Il Mago

In de laatste aflevering van Herrie in de Keuken schiet Herman het noodlijdende restaurant Il Mago in Sliedrecht te hulp. Het etablissement bestaat al 25 jaar en dat is te zien. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan sinds de opening. Het interieur en de menukaart zijn in die kwart eeuw niet één keer gewijzigd. Steeds minder mensen willen er een vorkje prikken. Sinds het begin van de crisis is de omzet van de restauranthouders gehalveerd. Als het roer niet snel drastisch wordt omgegooid, moet eigenaar Fabio zijn restaurant noodgedwongen sluiten. Herman probeert dat noodlot te voorkomen.

Meer over