Nog één keer The Tudors

Eindelijk is het dan zover. The Tudors komen weer terug op tv. Het vierde en laatste seizoen zal zoals verwacht worden uitgezonden door RTL 8. Wat kunnen we van dit seizoen verwachten? Pas op: spoiler.

The Tudors gaat over het veelbewogen leven van de Engelse koning Henry VIII. Al snel in het vierde seizoen wordt duidelijk dat Henry niet meer de jonge, knappe koning is die hij in eerdere seizoen was.

Tegendraads
De ouderdom begint ook op Henry vat te krijgen. Hij is zichtbaar ouder, zwaarder en kampt met allerlei kwalen. Toch is hij zijn impulsiviteit, tegendraadsheid en voorliefde voor vrouwen nog lang niet kwijt.

Gelukkig maar. Dat is wat The Tudors zo goed maakt. Jonathan Rhys-Meyers zet een prachtige versie van Koning Henry neer. Ook Joss Stone (Anne of Cleves) en Henry Cavill (Charles Brandon) zijn weer van de partij.

Invasie
Na de scheiding van Anne of Cleves valt Henry voor de charmes van de zeventien jaar oude Katherine Howard. Zij is een naïef, jong meisje, maar dat weerhoudt Henry er niet van haar tot zijn vijfde vrouw te maken.

Intussen bereidt Henry een aanval op Frankrijk voor. Dat had hij beter niet kunnen doen. Het schaadt niet alleen zijn gezondheid, maar het is ook niet de beste keuze met het oog op het Engelse leger.

The Tudors werd internationaal met verschillende awards bekroond. In Nederland trok de serie wekelijks een half miljoen kijkers. Het vierde en laatste seizoen van The Tudors is vanaf zondag 26 september elke week om 20.30 te zien bij RTL 8.

Reageren