Nog geen resultaat voor petitie Sesamstraat

Bijna 70.000 mensen hebben hem al getekend: de petitie van sesamstraatnaarhalfzeven.nl. Hierin eisen de initiatiefnemers dat het jeugdprogramma Sesamstraat weer als vanouds om 18.30 uur wordt uitgezonden.

De publieke omroep is hier nog niet echt van onder de indruk. "Ik heb zelf op de site gekeken en zie dat er ook reacties tussen staan van mensen die denken dat Sesamstraat verdwijnt. Dat is uiteraard niet het geval", aldus directeur Gerard Timmer in De Telegraaf.

Verschoven
De uitzendtijd van Sesamstraat is de laatste nogal onderheving aan verandering. In 2005 werden meneer Aart en consorten verschoven naar het vroege tijdstip van 17.30 uur. De afgelopen maanden maakte het jeugdprogramma nog een sprongetje omhoog, naar 17.00 uur.

Geen regelmaat
Sinds deze week is Sesamstraat weer te zien om 17.30 uur. Volgens de initiatiefnemers van de petitie is al dat gegoochel met Sesamstraat onacceptabel. "Dit gesol met uitzendtijden heeft níéts te maken met de regelmaat die wij onze kinderen willen bieden."

Kijkpatroon
Gerard benadrukt dat er een goede reden is voor de huidige programmering. "Je bouwt een zender op volgens een bepaald kijkpatroon. Sesamstraat terugzetten naar 18.30 uur zal een negatief effect hebben op andere programma's en publieksgroepen. Bovendien wordt Sesamstraat drie keer per dag uitgezonden. Een terugkeer naar half zeven is dan ook niet waarschijnlijk."

Extra:
-->
Meer nationaal en internationaal TV Nieuws vind je hier: Artikelen.
--> Teken ook de petitie op sesamstraatnaarhalfzeven.nl

Vind jij dat Sesamstraat terug moet naar 18.30 uur? Reageer!

Reageren