Nominaties Gouden Radioring bekend

2 november 2012 10:57 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

‘De Avondploeg’ (Slam!FM), ‘Effe Ekdom’ (3FM) en ‘Het Foute Uur’ (Q-Music) zijn genomineerd voor de AVRO Gouden RadioRing 2012.

Het jongerenprogramma De Avondploeg, gepresenteerd door Daniël Lippens en Ivo van Breukelen, staat voor de tweede keer in de finale van de radiopublieksprijs. Gerard Ekdoms lunchshow Effe Ekdom maakt ook voor de tweede maal op rij kans op de titel beste radioprogramma van het jaar. Het Foute Uur met Mattie Valk en Wietze de Jager is de nieuwkomer in het gezelschap.

Zilveren RadioSter

Naast de Radioring is er ook nog de Zilveren RadioSter. Deze gaat elk jaar naar de beste radioman en radiovrouw van het jaar. De mannelijke kanshebbers van dit jaar zijn Edwin Evers (Radio538), Gerard Ekdom (3FM), en Jeroen van Inkel (Q-Music). De strijd om Zilveren RadioSter vrouw gaat tussen Claudia de Breij (3FM), Kristel van Eijk (Q-Music) en Roosmarijn Reijmer (3FM).

RadioGala van het jaar

Op donderdag 15 november wordt tijdens Het RadioGala Van het Jaar duidelijk wie de Gouden RadioRing 2012 mag dragen. Ook krijgen de winnaars van de Zilveren Radiosterren die avond hun prijs. Vanaf 20.00 uur is het gala live te beluisteren op Radio 2 en te zien op digitaal kanaal 101TV. 

Meer over