Noodstop voor Arie Boomsma (EO)

De goedlachse Arie Boomsma lijkt tijdelijk uit de gratie te zijn bij werkgever EO. De presentator is op non-actief gezet nadat bekend werd dat hij 'schaars gekleed' te zien zal zijn in het tijdschrift Linda. van Linda de Mol.

De EO vindt dat soort foto's volgens een verklaring 'niet passen bij de missie van de EO' en vindt dat Arie eerst even bij de omroepleiding had moeten polsen of een dusdanige fotoserie wel gepast zou zijn.

Dat deed hij niet, en dus wil de omroep nu 'een duidelijk signaal uitzenden'.

Arieloos
De presentator mag nu maar liefst drie maanden lang geen enkel EO-programma presenteren.

Dat heeft nogal wat gevolgen: hij presenteert bijna dagelijks het radioprogramma Dit is de dag op Radio 1, maar nu dus niet meer. Op 17 maart zou het tweede seizoen beginnen van het tv-programma 40 Dagen zonder seks, wat de EO nu tijdelijk uit de programmering haalt. En ook discussieprogramma Ontopic, iedere zondag op Nederland 3, zal tijdelijk een ander gezicht moeten krijgen.

'De binnenkant van mensen'
De EO vindt de beslissing niet meer dan terecht.

EO-directeur Arjan Lock: "Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma's als 40 Dagen zonder seks. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven."

Geloof in Jezus
Arie zelf heeft begrip voor de beslissing. "Ik heb op eigen initiatief gehandeld zonder rekening te houden met de consequenties. Ik begrijp en betreur dat deze solo-actie de EO schaadt. Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen. Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent."

Update 1: vervanging
Nu het uitzenden van 40 Dagen zonder seks voorlopig van de baan is, werd door de programmaleiding gezocht naar een vervanging. Dat is Puberruil Xtra geworden.

'40 Dagen' zal nu pas naar alle waarschijnlijkheid komend najaar uitgezonden worden.

Update 2: Linda neemt het op voor Arie
De fotoshoot is gemaakt voor L'Homo, een eenmalige special van Linda, die op 22 april verschijnt. Boomsma werkte voor het blad mee aan een modereportage op Curaçao.

Linda de Mol neemt het nu op voor Arie: "De foto's zijn prachtig en zeker niet aanstootgevend. Wij betreuren het dat Arie door zijn medewerking aan de L'Homo in de problemen is gekomen."'

Extra:
- helaas voor columnist Joep van Deudekom. Die schreef net nog 'Maaiveld - Boom' >>

Reageer!
Geloof en bloot is een heikele kwestie. Arie moet weg of Arie moet blijven?

Reageren