Nooit meer Postbus 51

Postbus 51 verdwijnt. Het aloude label voor overheidscampagnes op tv wordt vervangen door dat van de rijksoverheid zelf.

Als afzender voor overheidscampagnes wordt in de toekomst alleen nog de 'rijksoverheid' vermeld, zo heeft premier Jan Peter Balkenende (CDA) aan de Tweede Kamer laten weten.

De website Postbus51.nl is zelfs al opgeheven en bezoekers komen nu uit bij de algemene site van de overheid.

Eén gezicht
De overheid is al lange tijd bezig om allerlei voorheen onder een eigen naam functionerende overheidsorganisaties terug te brengen tot één identiteit: die van de centrale overheid. Postbus 51 ontkomt daar dus ook niet aan.

De spotjes van de organisatie bevatten sinds enige tijd al het in 2008 ingevoerde nieuwe logo van de rijksoverheid, maar dat was dus slechts tijdelijk. Balkenende: "Op termijn zal dat betekenen dat het label Postbus 51 volledig vervangen gaat worden door de rijksoverheid als afzender."

Inkomsten
De campagnes van de rijksheidoverheid, voorheen dus Postbus 51, zijn voor vooral de commerciële tv-zenders interessant. Postbus 51 sloot ieder jaar een adverteercontract bij óf SBS óf RTL af, om daar een jaar lang spotjes uit te kunnen zenden. Met die deals gingen miljoenen euro's gepaard.

Reageren