NOS bij herdenking Harry Mulisch

De NOS doet komende zaterdag via televisie, radio en internet rechtstreeks verslag van de herdenkingsdienst voor Harry Mulisch.

De schrijver overleed afgelopen zaterdag op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Zaterdag 6 november wordt hij begraven en herdacht.

TV
De extra televisie-uitzending op Nederland 1 en nos.nl begint om 10.45 uur, als de rouwstoet met de kist arriveert, en duurt tot het einde van de bijeenkomst in de Amsterdamse Stadsschouwburg (omstreeks 12.30 uur).

Tijdens het eerbetoon bewijzen onder meer componist en dirigent Reinbert de Leeuw, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en Mulisch’ goede vriend Marcel van Dam de afgelopen zaterdag overleden auteur de laatste eer.

De presentatie van het programma ‘NOS Herdenking Harry Mulisch’ is in handen van Joost Karhof.

Radio
Ook de Radio 1-luisteraar wordt (vanaf 10.45 uur) op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen tijdens de uitvaartplechtigheden. Verslaggever Mattijs van de Wiel is in Amsterdam aanwezig en zorgt voor live-bijdragen in de lopende programmering.

Samenvatting
Een samenvatting van de gehele herdenking, inclusief de teraardebestelling op begraafplaats Zorgvlied, is te zien in de NOS Journaals van 13.00 uur, 16.00 uur, 18.00 uur en 20.00 uur.

Verslaggever Gerri Eickhof is namens het NOS Journaal in Amsterdam aanwezig.

Reageren