NOS doet groots verslag SAIL

Donderdag 19 augustus doet de NOS uitgebreid verslag van SAIL Amsterdam 2010. Op verschillende tijdstippen is er live en in samenvatting verslag van het zeilevenement.

SAIL is het grootste publieksevenement van Nederland en een van de grootste maritieme manifestaties ter wereld.

Willem-Alexander
Tussen 13.00 en 15.30 uur is er live aandacht voor de SAIL-IN-parade. Tientallen grote zeilschepen varen naar de Amsterdamse IJ-haven. De Clipper Stad Amsterdam, met kroonprins Willem-Alexander aan boord, neemt het voortouw.

Tussen 19.00 en 20.00 uur volgt de samenvatting van de hoogtepunten van de openingsdag. Vanaf de kop van het Java-eiland neemt Joost Karhof voor de NOS de presentatie voor zijn rekening.

Ruim 50 schepen
Verder staan NOS-verslaggevers Marieke de Vries, Jeroen Wollaars, Mélinde Kassens en Eva Jinek langs de route van de SAIL-IN-parade. De uitzending bevat ook enkele reportages over onder andere de sluizen van IJmuiden en een videologboek van het 62 meter lange schip de Wylde Swan.

Van 19 tot en met 23 augustus is Amsterdam het decor van de 8e editie van SAIL. Op de eerste dag varen de ruim 40 'tall ships', zes marineschepen, drie replica's en nog enkele andere opvallende boten over het Noordzeekanaal naar Amsterdam.

Reageren