NOS duikt in circuszaken

De NOS zendt zondag 31 oktober een speciaal live-programma uit rondom Circo Circolo, een tiendaags internationaal circustheaterfestival dat op Nederlandse bodem plaatsvindt.

Behalve live-acts en een impressie van de meest vernieuwende voorstellingen, is er in de uitzending ook aandacht aan de laatste ontwikkelingen in het ‘nieuwe circus’.

Die kunstvorm wordt gekenmerkt door een eigentijdse combinatie van traditionele circuskunsten, theater, moderne dans en muziek; geen exotische dieren, clowns en zaagsel.

Joost Karhof presenteert het programma vanaf het festivalterrein op Landgoed Velder, waar maar liefst tien circustenten zijn gebouwd.

Circolo?
Circo Circolo is een tweejaarlijks evenement met internationale topvoorstellingen en bijzondere Nederlandse initiatieven op het gebied van circustheater. Het festival geeft een beeld van de actuele stand in het ‘nieuwe circus’, een voor Nederlandse begrippen relatief nieuwe podiumkunst.

Dit jaar staan tientallen beroemde en vernieuwende gezelschappen uit onder meer Nederland, Frankrijk en België geprogrammeerd. Verschillende buitenlandse producties beleven tijdens Circus Circolo hun Nederlandse première.

Circo Circolo wordt dit jaar gehouden van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober, met Landgoed Velder in Liempde als decor.

Reageren