NOS: EK Voetbal: Kroatië - Duitsland & Oostenrijk - Polen

De topwedstrijd in deze groep B is (op papier) Kroatië - Duitsland. De ploegen treffen elkaar in de vooravond in Klagenfurt.

Het is derde keer dat deze wedstrijd op een groot toernooi wordt gespeeld. In 1996 op het EK in Engeland won Duitsland in de kwartfinale met 2-1, maar de revanche van de Kroaten volgde al twee jaar later op het WK in Frankrijk. Toen won het - ook in de kwartfinale - met 3-0. In dat Kroatische elftal speelde destijds Slaven Bilic mee, de huidige bondcoach van de Balkanbewoners.

Tactisch
Duitsland wordt nu getipt als een van de favorieten. De ploeg rond sterspeler Michael Ballack wist zich als eerste voor het EK te plaatsen en had in een groep met Tsjechië, Slowakije, Ierland, Wales, Cyprus en San Marino weinig tegenstand. Van het ministaatje in Italië werd zelfs met 0-13 gewonnen. Het telraam kunnen we nu wel thuis laten. Het zal vooral een tactisch steekspel worden tussen de twee listig spelende ploegen.

Aanspraak
Vanavond treft Don Leo met Polen gastland Oostenrijk. Wil Polen aanspraak maken op een plekje in de volgende ronde, dan zijn drie punten meer dan welkom.

Reageren