NOS en Eurosport pakken groots uit met honderdste Tour de France

19 juni 2013 16:56 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Liefhebbers van de Tour de France kunnen hun hart ophalen de komende maand. De NOS en Eurosport besteden honderden uren zendtijd aan de Ronde van Frankrijk. 

De NOS zendt traditiegetrouw vanaf 29 juni alle etappe live uit met commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Verder is er dagelijks om 19.30 uur het Tourjournaal op Nederland 3, met onder meer een samenvatting van de etappe en de laatste reacties uit de koers. ’s Avonds wordt de Tour-dag rond de klok van tien afgesloten met De Avondetappe op Nederland 1. Nieuw in het programma van presentator Mart Smeets is een dagelijkse bijdrage van Joost Prinsen, die een verhaal vertelt uit de lange historie van de afgelopen honderd Rondes van Frankrijk.

Eurosport

Op 27 juni start Eurosport met de rechtstreekse verslaggeving van de ploegenpresentatie. Vervolgens worden van 29 tot en met 21 juli alle 21 etappes live uitgezonden. Aan het begin van elke live uitzending worden het parcours, de favorieten en de voorspellingen van kenners uitgelicht. Onmiddellijk na de finish blikken de winnaars, verliezers, ploegleiders en andere gasten in ‘Tour de France Extra’ - live en exclusief - terug op de sleutelmomenten in de zojuist verreden etappe.

Tour de France Countdown

Gedurende het lopende wielerseizoen heeft Eurosport Bradley Wiggins (winnaar in 2012), Cadel Evans, Chris Froome en Alberto Contador gevolgd, resulterend in Tour de France Countdown, een reeks van zes programma’s met analyses en interviews.

Dit is de volgorde:
Maandag 24 juni - 16:15 - Bradley Wiggins
Maandag 24 juni - 16:30 - Cadel Evans
Dinsdag 25 juni - 16:15 - Chris Froome
Dinsdag 25 juni - 16:30 - Alberto Contador
Woensdag 26 juni - 16:15 - Een terugblik op de Tour van 2012
Donderdag 27 juni - 16:15 - Een vooruitblik op de Tour van 2013

 

 

 

Meer over