NOS heeft uitzendrechten EK 2012

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd van het Europees kampioenschap voetbal in 2012, dat van 8 juni tot en met 1 juli in Polen en Oekraïne plaatsvindt. De omroep zal 27 van de 31 wedstrijden rechtstreeks in HD gaan uitzenden.

Over het uitzenden van de overige vier ontmoetingen, die gelijktijdig worden gespeeld, is de NOS nog in gesprek met de Europese voetbalbond (UEFA).

Gek op Oranje
NOS is blij. "We hadden al de rechten van de Olympische Spelen in Londen. Nu komt daar het EK voetbal bij. Het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika, afgelopen zomer, heeft eens te meer aangetoond hoe gek Nederland op Oranje is en hoe dergelijke grote evenementen ons land bezighouden, boeien en verbinden. We hebben het hier echt over een maatschappelijk fenomeen. Ik sluit bovendien niet uit dat we ook daar als Nederlands elftal weer hoge ogen gaan gooien, wat het alleen nog maar mooier en relevanter maakt," aldus algemeen directeur Jan de Jong.

Nieuw, in vergelijking met voorgaande EK-eindrondes, is dat de NOS voor het eerst ook de duels live en on-demand uitzendt via internet en mobiel. De NOS heeft in ieder geval de rechten voor de volgende sportevenementen: Olympische Spelen 2012 (Londen), EK voetbal 2012 (Polen/Oekraïne) en het WK voetbal 2014 (Brazilië).

Reageren