'Snikkelheet weer'

NOS laat rapper Donnie het weer presenteren

Het kan soms snel gaan in social media-kringen. De Nederlandse rapper Donnie vroeg zo'n vier dagen geleden aan de NOS of hij een keer het weer mocht rappen, en vandaag is het al zo ver. 

Rapper Donnie, bekend van de hit Barry Hayze en clip waarin bekende Nederlanders als Frans Bauer en Art Rooijakkers verkleed als Donnie de tekst playbacken, presenteert vandaag op geheel eigen wijze het weerbericht van de NOS. Niet op televisie en ook niet op de radio, maar op NOS Instastories, het Instagram-account van de NOS met nieuws voor jongeren.

Yo NOS!

Het idee voor het NOS Weer met Donnie ontstond een paar dagen geleden toen het snikheet was en de rapper een liedje had gemaakt waarin hij zingt dat hij een weerman is. "He daar ben ik weer man, ik vertel je het weer man", klinkt het onder meer. In het bijschrift: "Yo NOS, laat me het weer doen". 

Lyrics

Maar wat begon als grap werd al snel opgepikt door de NOS. Een redacteur reageerde: "Onze weerman heeft flink geoefend op de lyrics, maar het zit er nog niet helemaal in. Misschien moet je ons maar eens komen helpen." Donnie stuurde een bericht en vandaag, dinsdag 30 juni, is het weer op Instagram ingesproken door de Amsterdamse artiest. Beluister het resultaat hieronder.

Meer over:

Reageren