NOS stopt wellicht met CL

De NOS stopt wellicht in 2012 met het uitzenden van de Champions League. Jan de Jong, directeur van de NOS, sluit niet uit dat zijn omroep de wedstrijden niet meer gaat uitzenden.

De NOS betaalt jaarlijks miljoenen voor de exclusieve tv-rechten en dat past mogelijk niet meer in de bezuinigingsplannen.

Afscheid
Vorig jaar won de NOS de strijd om de Champions League-wedstrijden van RTL en SBS. "Zeker in deze tijden was een hoger bod voor ons niet langer verantwoord", zei een SBS-woordvoerder toen.

Het is niet de eerste keer dat de NOS moet inperken op het voetbal. "Ik wil wel ter herinnering roepen dat de NOS de afgelopen jaren ook afscheid heeft genomen van de thuis- en uitinterlands van het Nederlands elftal, het Bekervoetbal, de Spaanse, Engelse en Italiaanse competitie en ook de UEFA Cup, nu de Europa League, doen we niet meer", zegt De Jong.

Finale
In de wandelgangen van de media gaat rond dat de NOS jaarlijks ruim 10 miljoen euro kwijt is aan de rechten. Dat is niet zo gek als er naar de kijkcijfers gekeken wordt: afgelopen mei keken nog 2,5 miljoen mensen naar de Champions League-finale tussen Bayern M√ľnchen en Internazionale.

De Jong zou liever gewoon doorgaan met uitzenden, maar is wel realistisch. "Als iemand hier geschrapt heeft in het sportaanbod de afgelopen jaren, is het juist de NOS geweest. Als in de verste verte ook nog gekeken moet worden naar de Champions League, dan gaan we daar naar kijken", zegt hij.

Reageren