NOS zendt EK-duels Oranje voetbalvrouwen live uit

23 Mei 2013 11:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In Juli beginnen de EK-groepswedstrijden van de Oranje voetbalvrouwen en de NOS zendt voor de eerste keer alle wedstrijden live uit. "Voor het vrouwenvoetbal is dit een prachtige ontwikkeling", aldus aanvoerdster Daphne Koster. 

Het is de tweede keer dat het Nederlands vrouwenvoetbalteam meedoet aan het Europees kampioenschap. Met de eerste deelname in 2009 gooide het team hoge ogen door de halve finale te halen. Volgens Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport is het vrouwenvoetbal in ontwikkeling. “Wij bewegen nu dus mee, door meer van het EK uit te zenden. Weliswaar niet alles op Nederland 1, maar wel alle duels van Oranje live.”

De Oranjevrouwen zijn blij

Daphen Koster, aanvoerdster van het Nederlands vrouwenelftal is blij met de keuze van de NOS. “Vier jaar geleden, bij ons debuut op een eindtoernooi, hebben we met Oranje echt iets neergezet. Voor die tijd hebben we ons altijd moeten bewijzen zonder dat Nederland in groten getale achter ons stond. Inmiddels hebben wij grote stappen gemaakt in onze ontwikkeling en neemt de waardering van de buitenwereld toe. Voor het vrouwenvoetbal is dit een prachtige ontwikkeling. We gaan ons uiterste best doen om in Zweden geweldige wedstrijden te spelen waar de kijkers van kunnen genieten.''

Nederland speelt in Zweden in een zware poule. Eerst treffen ze titelverdediger Duitsland, vervolgens drievoudig EK-finalist Noorwegen en tot slot moeten ze tegen IJsland.

Uitzendschema van de groepswedstrijden

Donderdag 11 juli
20.20-22.25 uur (Nederland 3 en NOS.nl) - Duitsland-Nederland
Zondag 14 juli
17.50-19.55 uur (Nederland 1 en NOS.nl) - Nederland-Noorwegen
Woensdag 17 juli
18.00-19.55 uur (Sport24 en NOS.nl) - Nederland-IJsland

Meer over