NOS zendt het EK voetbal van 2016 uit!

De NOS heeft de uitzendrechten van het Europees Kampioenschap voetbal van 2016 in Frankrijk aangekocht. “Dit is een geweldig toernooi om te mogen uitzenden”, volgens de hoofdredacteur van NOS Sport.

De NOS mag exclusief de eindronden van het EK uitzenden. Alle 51 wedstrijden zijn in HD op tv, internet en mobiel te volgen. Algemeen directeur Jan de Jong vertelt het volgende: “Het uitzenden van grote sportevenementen als het EK voetbal blijft, ook in de moeilijke jaren die voor ons liggen, topprioriteit voor de NOS en de publieke omroep. Letterlijk heel Nederland kijkt, luistert en leeft mee tijdens zo’n groot evenement. Oranje en het voetbal is van ons allemaal. Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen."

Een op voorhand uniek EK

Dat het EK van 2016 uniek wordt staat al vast, er doen namelijk 24 landen mee in plaats van 16. Daardoor komt er na de groepsronde een extra ronde met de 16 beste ploegen van Europa. “Dit is een geweldig toernooi om te mogen uitzenden. Het EK wordt letterlijk steeds groter en belangrijker. Het is een wereld van verschil met het eerste EK dat de NOS ooit uitzond, veertig jaar geleden: toen deden vier landen mee”, aldus NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter.

Quanta costa?

Hoeveel de NOS heeft betaalt voor de uitzendrechten kan de omroep niet zeggen. “Dat is geen kwestie van niet willen, maar we mogen het contractueel niet. Wat ik wel kan en wil zeggen, is dat de prijs die we nu hebben betaald in lijn ligt met die van voorgaande edities van het EK voetbal. En we krijgen er voor dat bedrag ook nog eens twintig extra topwedstrijden bij”, aldus Jan de Jong

Reageren