NOS zendt live Sportverkiezingen uit

De NOS zendt vanavond op Nederland 1 het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala uit vanuit de Rai in Amsterdam. Daarin o.a. de verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg, gehandicapte sporter en coach van het jaar.

De editie van 2010, de zestigste in de historie, meldt de omroep. De NOS maakt een bijzondere live uitzending rondom deze verkiezingsavond, zegt de woordvoerder.

Sportgala
Winnaars en genomineerden schuiven afwisselend aan bij Mart Smeets, terwijl collega Dione de Graaff in de zaal de presentatie van de verkiezingen voor haar rekening neem

Voor het eerst zijn de nominaties gedaan door een vakjury onder leiding van meervoudig Olympisch medaillewinnaars Pieters van den Hoogenband en Leontien van Moorsel. Voorheen was deze taak weggelegd voor de vaderlandse sportpers.

Ook de reguliere Radio 1-uitzending van Langs de Lijn staat in het teken van het Sportgala. Tussen 22.00 en 23.00 uur spreekt Henry Schut in de Amsterdamse RAI met genomineerden, winnaars en andere betrokkenen uit de sportwereld.

Reageren