Nostalgisch neuzelen

Soms zou ik nog een kind willen zijn. Even onbezorgd terug naar vroeger, toen de zon altijd scheen en de grootste zorgen op te lossen waren met een snoepje en een aai over je bol.

Een echte tijdreis kan nog niet, maar op tv lijkt het alweer 1989. De nieuwste hype heet namelijk retro-tv: men neemt een oude kijkcijferhit, stoft het lichtjes af en slingert het de buis op. Succes verzekerd. Kijk maar naar Bananasplit, Zeg 'ns AAA en De Dik Voormekaar show. Miljoenen kijken met je mee.

Ik zap hier met gemengde gevoelens langs, want moet je het verleden niet gewoon laten rusten? Carry Tefsen is al zeventig; stel dat de nieuwe Zeg 'ns AAA zó aanslaat dat er weer honderden afleveringen komen? Dan sleept Mien straks haar stofzuiger mee in een rollator. En is Bananasplit nieuwe stijl écht zo leuk… Of komt het omdat Frans Bauer harder brult om zijn eigen grappen dan het publiek én de lachband samen?

Maar de retro-hype heeft ook voordelen. Overal regent het ontslagen, maar in Hilversum vinden hordes belegen BN'ers massaal werk. Zo schuimt Ursul de Geer straks de stranden weer af voor Het is hier fantastisch, plant Peter Jan Rens een comeback en heeft Frits Bom zendtijd geclaimd in De Dik Voormekaar show.

Het wachten is op de glorieuze rentree van '80s iconen Dodi 'Boggle' Apeldoorn en Frank 'Dinges' Masmeijer. Neem me niet kwalijk als ik dan, net als in 1989, na Het klokhuis zonder tv naar bed ga. Lekker retro en wel zo rustig.

Superfan
Wil jij ook eens een maandje Superfan zijn? Dat kan! Televizier.nl is altijd op zoek naar nieuw blogtalent. Hier vind je meer informatie >>

Reageren