NPH krijgt alsnog Emmy-nominatie

Acteur Neil Patrick Harris krijgt alsnog een Emmy-nominatie. Dat was al bekend, alleen is er een foutje in de nominatielijst geslopen.

Harris stond twee maal op die lijst, maar de Academy of Television Arts & Sciences zagen deze week dat Harris' naam niet op de deelnemerslijst voor de Tony Awards van 2009 stond.

Foutje
Harris presenteerde die awardshow. Door het ontbreken van zijn naam op de deelnemerslijst is hij niet genomineerd voor een Emmy voor zijn werk als presentator van de Tony Awards. Dat foutje is nu goedgemaakt, Harris is alsnog toegevoegd aan de Emmy-lijst.

Samen met producers Glenn Weiss en Ricky Kirshner is Harris alsnog genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Outstanding Special Class Program.

Rokkenjager
De acteur stond wel al op de Emmy-nominatielijst in de categorie Best Guest Comedy Actor in Glee en Best Supporting Comedy Actor in How I Met Your Mother.

Door die laatste show werd 'NPH' bekend bij het grote publiek. In How I Met Your Mother speelt Harris de rol van Barney Stinson, rokkenjager pur sang en goede vriend van hoofdpersoon Ted Mosby.

Reageren