NPO-baas Gerard Timmers geeft WNL een tik op de vingers

24 mei 2013 10:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Gerard Timmer, directeur televisie bij de Publieke Omroep (NPO) is niet te spreken over de keuze van WNL om Eva Jinek per direct op non-actief te zetten.

“De NPO is verrast door het besluit van omroep WNL om Eva Jinek de laatste vijf afleveringen van haar programma Eva Jinek op Zondag niet te laten presenteren“, vertelde hij donderdagavond in De Wereld Draait Door. Ook gaat de NPO nog eens even goed praten met WNL. “Over het programma bestaan afspraken tussen WNL en NPO en op basis van deze afspraken verwacht de kijker dit programma. We hebben aan WNL gevraagd om spoedig met ons in overleg te treden.”

Eva Jinek per direct weg bij WNL op Zondag

Eva Jinek vertelde gisteren in de uitzending van DWDD dat ze zich niet verzet tegen het besluit van WNL-directeur Robert Alblas om haar per direct op non actief te zetten. "Ik heb een hoop pit en vechtlust, maar als iemand zegt 'je bent niet meer welkom' dan moet je ook niet doorduwen", aldus Jinek. Daarmee komt dus definitief een einde aan praatprogramma Eva Jinek Op Zondag. De vijf resterende afleveringen worden onder de noemer WNL Op Zondag afwisselend gepresenteerd door Janneke Willemse, Charles Groenhuijsen of Paul Jansen.

Meer over