NPO schrapt themakanalen Geschiedenis 24 en Consumenten 24

Hilversum wordt getroffen door bezuinigingen. Een van de gevolgen is dat er een aantal themakanalen van de NPO op zwart gaat. Per 1 april stoppen al Geschiedenis 24 en Consumenten 24, vanaf 1 september gaat ook bij Spirit 24 en Sterren 24 de stekker er uit.

Dat er 4 themakanalen van de NPO op zwart gaan, wil niet zeggen dat de tv-programma's niet meer te zien zijn. De geschiedenisprogramma’s worden vanaf 1 april uitgezonden op het vernieuwde themakanaal Holland Doc 24. De consumentenprogramma’s van de Publieke Omroep zijn vanaf 1 september op te vragen via Uitzending Gemist of kassa.vara.nl.

Spirit 24
Per 1 september gaat het themakanaal Spirit 24 op in een 'on demand' omgeving: via Spirit.nl kan de kijker straks zelf kiezen welke programma's zij wilt zien. En op welk tijdstip men wilt kijken. Vanaf diezelfde datum zijn de programma’s van Sterren 24 niet meer te zien via het digitale kanaal, maar op de vernieuwde website sterren.nl.

8 Kanalen over
Wat houdt de NPO dan nog over aan digitale themakanalen? De volgende 8 zenders: Journaal 24, Politiek 24, 101TV, Best 24, Cultura 24, Humor TV 24, Zappelin/Zapp 24 en Holland Doc 24. De programma’s van deze digitale themakanalen vormen een aanvulling op de programmering op Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3.

In de gids
In Televizier zullen per editie 13 van 2012 tegelijk vier kanalen verdwijnen. Niet alleen Geschiedenis 24 en Consumenten 24, want die gaan nu al op zwart, maar ook alvast Spirit 24 en Sterren 24. Daarvoor in de plaats krijgt TLC extra veel ruimte, net als 13th Street en Humor TV. Nieuw zijn de culturele zender Brava, abonneezender HBO en kookzender 24Kitchen.

Reageren