NRC en Het Gesprek voorlopig niet samen

NRC Media heeft deen mogelijke samenwerking met tv-zender Het Gesprek tot nader order opgeschort. Dat schrijft plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong zaterdag in NRC Handelsblad.

"Daar (bij de samenwerking, red.) zijn, wie weet, interessante mogelijkheden bij te verzinnen, maar in elk geval voorlopig hebben die voor ons geen prioriteit", zo concludeert De Jong.

De mogelijke samenwerking was een gevolg van de overname van NRC Media door Eric Sauer, die samen met investeringsmaatschappij Egeria sinds december 2009 eigenaar is van het bedrijf. Sauer is ook betrokken bij Het Gesprek.

Vorige week werd echter al bekend dat NRC Media zich op de kern van haar werk gaat richten: het maken van een zo goed mogelijke krant.

Geen verrassing
De Jong noemt die maatregelen van de uitgever, om te stoppen met NRC.tv, Focus en de Engelstalige NRC-site, ‘reeĆ«l’. De hoofdredactie had daar al eerder gesprekken over gevoerd en de maatregel kwam daarmee niet als een verrassing, zo beschrijft hij.

Bovendien wil de redactie doorgaan met Engelstalige artikelen, maar dan op een andere, soberder manier op de hoofdsite nrc.nl.

De eigenaren van tv-zender Het Gesprek kochten vorig jaar samen met investeringsmaatschappij Egeria NRC Media en kondigden toen nog een samenwerking tussen de krant en de tv-zender aan.

Reageren