NRC.tv verdwijnt

De gevolgen van de overname van NRC Media, eind december vorig jaar, worden merkbaar. Uitgever Hans Nijenhuis heeft deze week bekend gemaakt dat onder meer NRC.tv, het web-tv kanaal van het bedrijf, wordt geschrapt. Dat meldt Villamedia.

Nijenhuis wil de komende tijd de focus leggen op bedrijfsonderdelen die winst maken. NRC.tv functioneert volgens Nijenhuis' tevredenheid, maar brengt geen geld op.

De medewerkers van de internetzender worden weer ondergebracht bij de kranten (NRC Handelsblad en NRC.next) en website (nrc.nl) van het bedrijf.

Kritisch
Naast NRC.tv verdwijnen ook het kwartaalblad NRC Focus en NRC International, de Engelstalige website van de krant. Ook wordt er kritisch gekeken naar andere activiteiten van het bedrijf, zoals de verkoop van boeken en wijn.

Nijenhuis: "Drieduizend exemplaren verkopen van een nieuwe titel van NRC Boeken is mooi, maar het levert veel minder op dan drieduizend potentiƫle opzeggers behouden als abonnee van de krant."

Gezonde exploitatie
"We moeten prioriteiten stellen. En dan kunnen we onze beste journalisten beter inzetten voor de 200.000 abonnees van NRC Handelsblad dan voor de paar duizend abonnees van NRC Focus of de paar duizend kijkers van NRC.tv."

"Inhoudelijk zijn we over alle drie heel tevreden, maar ze bereiken minder lezers dan de kranten. En ze bereiken minder lezers en kijkers dan nodig zijn voor een gezonde exploitatie", aldus Nijenhuis.

Het Gesprek
Nijenhuis is sinds 1 mei uitgever van NRC Media. Het bedrijf wil binnen twee maanden een nieuwe hoofdredacteur benoemen als opvolger van Birgit Donker, die per 1 juli haar functie neerlegt als gevolg van onenigheden met onder meer eigenaar Derk Sauer. Deze laatste is ook eigenaar van tv-zender Het Gesprek.

Reageren