Nu al het derde seizoen van Homeland op BNN

Problemen voor Carrie Mathison aan het begin van Homeland 3. Het hele land beschouwt de gevluchte Nicholas Brody als dader van de bomaanslag op het CIA-gebouw.

Feit is dat de CIA wist van Brody's eerdere plannen voor een aanslag. Desondanks heeft de dienst hem op Carries aandringen immuniteit beloofd, in ruil voor zijn hulp bij het vinden van terrorist Abu Nazir.

Onderzoekscommissie

Als een onderzoekscommissie dit ontdekt, laat de CIA Carrie (Claire Danes) keihard vallen. Dat ze blijft volhouden dat Brody (Damian Lewis) onschuldig is, helpt haar niet. Een krantenbericht over de verhouding van 'een CIA-agente' met Brody helpt haar reputatie definitief om zeep. Carrie zint op wraak, maar haar vijanden horen en zien alles.

Claire Danes

Net als de eerste twee seizoenen is ook deze reeks weer uitermate gelaagd, waardoor je als kijker nooit precies lijkt te weten hoe de vork in de steel zit. De gelauwerde hoofdrolspeelster Claire Danes heeft dit keer hoogstpersoonlijk de productie in handen genomen. 

Brody

Fans van Brody zullen aanvankelijk bedrogen uitkomen; pas in aflevering 3 laat hij (even) zijn gezicht zien. BNN is overigens opvallend snel met Homeland 3. De reeks ging pas eind september in première op de Amerikaanse zender Showtime. Volgende week zondag wordt in de VS de laatste aflevering uitgezonden.

Reageren